Nyheder

Nyheder


19-02-2021


Mariane Bundgaard lancerer ny hjemmeside


Den 19. februar 2021 gik privatpraktiserende psykoterapeut, MPF, Mariane Bundgaard i luften med sin nye hjemmeside. Mariane er også uddannet psykiatrisk sygeplejerske. Hun har sin private praksis i Hornbæk.


Om hjemmesiden skriver Mariane Bundgaard: "Lotte har på fineste vis designet min hjemmeside fra bunden og ikke mindst sparret mig vedr. de forskellige tekster. Netop teknik og skrivning er på ingen måde mine spidskompetencer, så med netop Lottes mange kompetencer og ikke mindst kæmpe tålmodighed er vi noget frem til en hjemmeside, som jeg er stolt af og tilfreds med. De bedste anbefalinger her fra."


Se mere på hjemmesiden marianebundgaard.dk
19-02-2021


Lotte Lund klummeskribent i Nordsjælland.


Lotte Lund er blevet tilknyttet ugeavisen Nordsjælland som klummeskribent. Her kan du læse hendes første klumme om den unge digter Amanda Gorman: "Pludselig byggede poesien bro mellem generationerne og til verden".Vindergruppen fra Hackathon/Tryg i en terrortid får overrakt førstepræmien af TrygFondens forskningschef Anders Hede. Foto: Andreas Møller.


20-02-2021

Million-donation fra TrygFonden til vinderne af Hackathon


Projektansvarlig David Blum, Finn Nørgaard Foreningen, og partnerne Hannah Busk og Shuaib Abdulkadir Hirsi samt projektleder Mie Clemens, har modtaget 1.085.000 kr. fra TrygFonden.


Donatonen går til udviklingen af en onlineplatform, der kan forhindre unge i at blive radikaliserede. Projektet omhandler udvikling af en hjemmeside, Re-One, der skal gøre pårørende klogere på, hvorfor radikaliserede miljøer virker tiltrækkende på unge, og hvilke faresignaler man skal holde øje med. Derudover skal der udvikles en app, Re-Exit, der skal give anonym rådgivning og gøre personlig forbindelse med mentorer fra civilsamfundsorganisationer så simpel og effektiv som mulig.


Organisationerne kan bl.a. være Sabaah, Fisken, Stifinder, RapPolitics, FRAK, Baba og Street Society. Re-One og Re-Exit har samlet set til formål at gribe unge, der er i risiko for at søge ind i radikaliserede miljøer, og støtte dem, der selv ønsker at komme væk, ved at tilbyde en anonym og myndighedsfri genvej til nye og mere positive fællesskaber uden vold, kriminalitet og had.


Bag projektet står tre unge minoritetsdanskere i alderen 20-24 år med flere års erfaring inden for antiradikalisering, polarisering, racisme, antisemitisme og dialog. De har sammen udviklet projektets grundidé på Tænketanken Ret & Sikkerheds hackaton ”Tryg i en terrortid”, hvor de vandt 1. prisen og blev opfordret til at arbejde videre med realisering af ideen.


Lotte Lund, der er bestyrelsesmedlem i Ret & Sikkerhed var ansvarlig for udvikling og afvikling af Hackathon/Tryg i en terrortid.


Læs mere om Hackathon/Tryg i en terrortid 2020 på hjemmesiden retogsikkerhed.dk